Owsianka z whisky

Jerry już wieczorem zapowiedział wyjątkowe śniadanie na następny dzień. Myślałam, że to żart. Ale gdzie tam!  No i mamy przepis na świąteczne śniadanie (prawie zdrowe).

SKLADNIKI (na 1 osobę):

  • garść płatków owsianych
  • szklanka wody
  • szczypta soli
  • 2 łyżki śmietanki
  • łyżka cukru pudru
  • łyżeczka whisky
  • brązowy cukier

PRZYGOTOWANIE:

  • zagotować wodę w garnku z grubym dnem
  • wsypać płatki i sól
  • gotować na małym ogniu 10 minut, mieszając od czasu do czasu
  • śmietankę z cukrem i whisky podgrzać na ogniu lub w mikrofalówce, aż będzie ciepła (nie gotować)
  • podawać owsiankę w misce, polaną śmietanką z whisky i posypaną brązowym cukrem
Dla zdrowia i koloru można sobie dodawać bakalii lub pyłku kwiatowego.

 

Skomentuj

Proszę zalogować się jedną z tych metod aby dodawać swoje komentarze:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s